Jak začlenit provoz do správného stupně požárního nebezpečí

V každé podnikatelské činnosti je nutné zajistit požární ochranu, jejíž součástí je také zařazení provozu dle stupně požárního nebezpečí (PN).O tom, co je požární ochrana a jak zajistit požární bezpečnost, se dočtete v samostatném článku.Stupně požárního nebezpečíKaždá podnikatelská činnost spadá…

Bezpečnostní značky v oblasti BOZP a PO

Bezpečnostní značky používané v rámci bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární ochrany slouží jako vizuální indikátory k upozornění na různá rizika a nebezpečí v pracovním prostředí. Tyto značky mají zvýšit povědomí o bezpečnostních opatřeních a pravidlech a podpořit tak jejich dodržování…

Požární ochrana v restauraci

Zpravidla se provoz restaurace dá rozdělit na tři oblasti: kuchyně (příprava jídla), servis (roznos pokrmů hostům), bar (příprava nápojů). K prostorám kuchyně pak musí náležet také skladové prostory pro úschovu potravin.Pro všechna tato místa je nutné mít zajištěnou požární ochranu.Co samotná…

Co musí obsahovat a splňovat dokumentace požární ochrany?

Zákon č. 133/1985 Sb. o Požární ochraně udává zaměstnavateli povinnost vést dokumentaci požární ochrany ve stanoveném rozsahu pro činnosti se zvýšeným nebo vysokým požárním nebezpečím. Její obsah je, podobně jako u BOZP, dán činnostmi provozovanými v daných objektech. Dokumentace požární ochrany …